Att rekommendera.


  • 127 timmar
  • Black swan
  • Never let me go


UMEÅ OPEN

  • Håkan Hellström
  • Säkert!
  • Daniel Adams Ray
  • Miss Li
  • Syket
  • Me and my army
  • Anna von Hausswolff

Om någon har missat det så är jag gaaaanska peppad!!

Sista helgen i februari

Tänkte berätta lite om min vistelse i Umeå :)

Torsdag: Chill med Jenny hela kvällen lång. Planer och längtan om framtiden, Big Brother, semla, och massa prat.

Fredag: Sovmorgon till strax efter 9. Vaknade i en tyst lägenhet. Käkade en god frukost, tog det lugnt och lyssnade på musik. Vid lunchtid begav jag mig till skolan för att luncha med några gamla klassisar. Det var trevligt! Vid middagstid sa jag tack och hej för min del och begav mig till min andra sovplats för helgen - Peddan 1D - Öhgrens crib. Vi käkade tacobuffé med några av Annas klassisar för 25 kr (lätt värt det!), sen satt vi där och snackade med Nina ganska länge tills det var dags att gå mot uni för att möta upp Sund som hade irrat bort sig lite grann bland dom stora byggnaderna. Lolle slöt också upp och tillsammans klämde vi in oss på Öhgrens 19kvm, men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Trevligt hade vi iaf!

Lördag: Vaknade, käkade frulle, sminkade oss (för annars kollar inte killarna på oss /Öhgren), sen begav vi oss till staden. Alla slöt upp och tillsammans gick vi runt och blev besvikna på utbudet. Jag shoppade smink på MUS för en summa som jag inte ens tänker nämna. Sminket passade inte ens min hudtyp, så jag vette fan... Käkade iaf middag på MAX och sen blev det bussen hem till Peddan för partyfix. Sen tog vi bussen till Haga och drinkkväll med brudarna. Efter att ha stått i kö 1h utanför REX utan att komma in beslöt vi oss för att ge upp. Vissa drog hem medans andra drog på uni för vidare party.  

Söndag: Bakishäng på Peddan. Lunch/middag på Baloo, buss hem till Skeå och nu sitter jag här i soffan hos mampap. Solsidan väntar och sen ska jag sova sova sova. Jobb imorgon och sen rullar det igång igen. Vardagen.

Tack för en bra helg iaf!! :)



Semester vaaaaaaa

Jag vill vara ledig, ledig, ledig och inte göra nånting, nånting alls. Inte göra nånting, nånting alls... Eller nåt. Känns toppen att vara i Umeå iaf. Trots att jag aldrig bott i kollektivet som det var menat, så känner jag mig som hemma här. Vädret har varit katastroff här i Umeå, men det verkar ordna upp sig nu faktiskt :) Vid 12 blir det lunch på uni med några härliga! Ikväll vankas det tacobuffé med "buregänget" på krogen krogen och sen ska jag kika in på Anna och Eriks inflyttningsfest. Kan inte bli annat än en bra dag. Ps. lönen har kommit in på kontot och jag känner mig tät för en stund ;)

Health card

Har just beställt ett European Health Card till resan.Bara utifall att sådär... Hoppas inte att det kommer till användning!
Dagen har erbjudit lite räkning. Ibland känns det som att jag går i skolan igen. Jag räknar hela tiden nu. Räknar hur mycket jag kommer få ut i lön och skillnader på mina två jobb. Jag funderar också inför sommaren. Ska jag jobba 8 veckor och ha sådär kul på jobbet, eller ska jag jobba 12 v och få ut ungefär samma summa, men ha jävligt kul på jobbet? Eller iaf ha jävligt bra arbetskamrater som hittar på mycket tokigheter under sommaren. Svår fråga. Tål att tänkas på helt enkelt...
-
Är iaf peppad på att åka till Umeå om några timmar. Det ska bli skönt att komma bort. Jag är så sjukt bortskämd som far och flänger hela tiden och tar semester lite då jag känner för det! Leve livet!

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting


JA.....VI SKA SE...

Välkommen till Fora-kundservice det är Linnea.
Okej, hm... Vad har du för kundnummer?
Det var Pelles bil och plåt AB?
Jaa... okej.... jaa... vi ska se... 
Nu är det ju så att ditt försäkringsavtal har varit gällande under 2010 och därför måste du gå in och göra den här rapporten! Okej... Det är alltså bara du själv som ägare? Du har inga anställda? Och en förseningsavgift har du också fått? Jaa... Vi ska se... Fel på fakturan? Jaså det säger du.... Vi ska se... Ja... Vi ska se... Just de ja... Alltså fakturan är ju felaktig eftersom att vi inte har fått in rätt uppgifter på ditt företag. Så därför har vi ju också debiterat dig felaktigt. Om du går in och gör den här rapporteringen så kommer du att få en rättelsefaktura. Spara den här fakturan du har fått ut tills du fått rättelsefakturan i början av mars och sen är det ju fakturan som du får ut i mars som du ska gå efter. Du vill alltså säga upp försäkringen och inte vara försäkrad mer under 2011? Okeej... Ja vi ska se... Det du gör då är att du går in på vår hemsida, sen går du in under företag och klickar på blanketter och broschyrer. Sen är det en blankett som heter KA01 Kalle Adam 01, den ska du skriva ut och skriva under och sen skicka in till oss så sägs ditt försäkringsavtal upp. Du måste ändå betala den här minimipremien som du fått eftersom att din försäkring fortfarande gäller för några månader under 2011...
Okeej... Ja vi ska se... Men då har vi ordnat det här nu.  Du får gå in och rapportera, sen får du en ny faktura och uppsägningsblanketten får du själv skriva ut och skicka in till oss snarast då. Ja.. Då säger vi så... Tack tack, hej då!
-
Välkommen till Fora-kundservice det är Linnea.
Okej... Hur var ditt personnummer?
Jaa... okej... vi ska se...
Nu är det ju så att det var ett obligatoriskt omval 2009 och vi har inte fått in ett val från dig så därför har du fått den här blanketten. Om du inte gör ett val så placeras pengarna hos AMF... Du vill alltså att jag ska se om dina arbetsgivare har överfört tjänstepension till dig? Ja... Vi ska se... Under år 00,01,02 och 03 saknar vi uppgifter. Och du är säker att du jobbade som privatanställd arbetare? Jasså... Vi ska se... Ja det var ju konstigt för vi har inte fått in några uppgifter... Alltså du får ta kontakt med din arbetsgivare och ifrågasätta det här, annars får du prata med facket. I värsta fall får du ta kontakt med skatteverket och skicka in en såkalld bild-155. Okeej... Bra... Lycka till!
-
En helt vanlig dag på Fora...

tralalalalal lilla moltuss kom hit ska du få en puss

Hur kung är det inte att bli hämtat efter en tung arbetsdag och få skjuts överallt dit man måste fara? Jag har hämtat tvätt i lägenheten, lämnat igen en bok på bibblan och lämnat in telefonen på lagning. Tackar pappa för att han lekte taxichaufför med mig! Hur kung är det inte att komma hem och mötas av en hund som blir så glad att han blir helt till sig? Hur kung är det inte att Santos lägger sig ner på golvet och när jag kliar honom och själv lägger mig på golvet får en stor kram av honom? Hur kung är det inte att mamma kommer glad i hågen och ger mig en kram? Hur kung är det inte att jag får äta en stor portion mat och bli väldigt mätt och belåten? Hur kung är det inte att jag kommer att få in många extra tusenlappar på kontot på fredag och inte behöver ha dåligt samvete inför resan längre? Hur kung är det inte att jag redan har tagit helg? Hur kung är det inte, egentligen, att heta Linnea Berglund och må jävligt bra?
-
tss.........hihi........

Ingen ledighet här inte

Det är lustigt egentligen. Förra veckan var jag glad över att jag skulle vara ledig i två veckor. Förra veckan var jag ledig onsdag, lördag, söndag. I veckan kommer jag med säkerhet vara ledig fredag, lördag, söndag. Kan hända att jag klämmer in en ledighet på torsdagen också beroende på vad fru Nilsson säger. Om hon vill/har möjlighet att jag kommer på besök redan på torsdag eller inte. Annars kan jag ju alltid åka efter jobbet.
-
Ikväll ska jag och några härliga inta Hälsostudion för gym. Jonna satsar på ben och vi andra får väl glatt följa efter. Jag tränar hellre överkroppen, men det är väl bara att leva med världens träningsvärk resten av veckan. TJAARÅ!

FÖRÖVRIGT!!!

Igår bokade jag och Anna flygbiljetter till Stockholm. Annie var och roade sig på bowlingen, så jag och Anna styrde upp det hela lite grann ;) Den 15onde april sticker vi iaf med flyget från Skellefteå till Stockholm. Där stannar vi tre nätter hos min snälla syster och sen tar vi tåget till Danmark och Köpenhamn den 18onde! Tågluffen sätter alltså igång i mitten av april!!!!! Taggen är i full gång!
-

Älskade helger!

Helgen har varit väldigt lugnt, men jag klagar inte. Älskar verkligen att ta det lugnt och blir så glad då jag kan sova ut på dagarna! I fredags snackade vi en massa sen såg vi Black Swan. Jag tycker att filmen var ganska konstig, men i efterhand så växer den mer och mer. Igår var vi på stan och kollade runt. Jag är grymt sugen på att köpa ett par till löparskor, men jag har inte hittat några bra än! Men det kanske inte riktigt är högsäsong än heller, så det kommer väl in fler snart hoppas jag! Igår kväll såg vi 4th kind och sen var Anna här också :) Idag har jag sett Psalm 21, varit ute och gått en sväng. Jag och tjejerna i Umeå har pratat om att springa Vårruset i maj. Det skulle vara grymt kul! Sen vill jag springa Blodomloppet också, men jag är inte hemma då det loppet går i Umeå och när det är i Luleå har jag börjat jobba, så det kanske inte är läge att börja första veckan med att ta ledigt :P Det får nog bli ett till lopp senare under sommaren.
-
-
Jag har kollat på löparskor på internet också och skickat in en intresseanmälan till att bli blodgivare :) Nu ska jag äta middag och titta på Mia och Klara. Sen ska jag ut och springa en sväng och sen avslutar jag rundan med lite gym på 360. Gött liv man lever! :D Ha det bra hörrni!

HELG

När jag kommer hem från jobbet idag är det HELG! Veckan har gått sjukt fort, men det ska ändå bli grymt skönt! Veronica kommer hit i helgen och ikväll blir det nog bara att ta det lugnt och äta gott :) Imorgon ska vi väl göra stan (vilket tar max 2 timmar), sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Det är marknad i Burträsk, men jag vet inte hur intresserad hon är av det :P Sen blir det nog att träffa Anna och Annie på lördagkväll. Det blir en lugn och bra helg helt enkelt :)

Jag saknar dig


Weeii

"Hej, ring mig. Jag har en plan. Hej då." /J. Nilsson

Älskar sånna där sms. Även fast jag jobbade blev jag bara tvungen att ringa. Jenny är inne på samma spår som jag och efter gårdagens samtal känns det som att 2011 är mitt år, vårt år! KING KING KING är det enda jag kan säga och sen är det bara att tagga och hoppas på det bästa :)

Jobbar alltså nu. Hade en tjej på inskolning igår kväll och det gick prima. Tack alla som bidragit och gett mig kompetensen att kallprata, eller vad man nu ska kalla det, med nya människor. Natten har varit fruktansvärd. Jag har sovit sen klockan 00 fastän jag var trött klockan 21. Jag har sovit 2h i stöten och vaknat av minsta lilla ljud. Inte okej helt enkelt. Längtar hem till min säng så jag kan slå igång lite Gilmore Girls och somna några timmar. 2 timmars träning väntar sen på 360 och ikväll ska jag få min efterlängtade massage, sen ska vi även se Tusen gånger starkare :D


UMEÅ

Fredag:
Buss
Tacomiddag
Prat
Tv
Reseplaner
Skratt

Lördag:
Promenad
Bak
Film 
Mat
Prat
"loppor"
Festplaner 
Reseplaner
Skratt

Söndag:
Chill
Klubbland
Prat
Skratt
Buss
-
Den 15e april bär det iväg. TAGGA TAGGA TAGGA!!
Ps. NI är bäst :)
-

If it makes you happy

If it makes you happy
It cant be that bad
If it makes you happy
Then why the hell are you so sad?

Stronger than Jesus

Don´t you know love is stronger than Jesus
Don´t you know love can kill anyone
Bring it on; wars and diseases
You know that love can do you like a shotgun

Happyface

Weeoo! Syrran kommer hem över helgen och tydligen så stannar hon till onsdag! Jag trodde först att hon bara skulle stanna till söndag och isf skulle jag missa hennes besök eftersom jag ska till Umeå, men nu kommer jag ju hinna vara med henne mycket :) Jobbar endast måndag nästa vecka. Har "sportlov" som jag själv vill kalla det ;)
-
Har suttit och kollat på tatueringar i sinne nu också. Har hittat många fina, men det är svårt alltså. Får fundera mer på det där helt enkelt :) Nu sitter jag och suktar efter havregrynsgröten som jag har bestämt att jag ska äta till middag. Ikväll blir det function och sen ska jag titta på Gilmore Girls. Har bara två avsnitt kvar av säsong 1!

Ni gör arbetsdagen så mycket roligare :)

Nu ska jag för er två dikta en dikt, det är min skyldighet, ja, det är min plikt.

Vi jobbar och sliter så hårt varje dag, vi jobbar i team, vi är ett oslagbart lag.

 

Klockan 08.10 är arbetsdagen igång, vi alla har en vag känsla av att den kommer bli lång.

Linnea tillsammans med kunderna skrattar, Isa som vanligt på mute-knappen knappar.

Jag själv sitter suckandes och kan ej förstå, hur man fel på Foras hemsida kan gå.

 

Machmed Muhammed och "en el pennsiån" känner ni nog båda igen,

Och Inga Lundin som ringer in för sin makes räkning, 420515-9845 och upp kommer Sven.

Martin Höökhage har ej rapporterat in arbetarnas löner i tid,

dödsbobrev har skickats ut till en man som numer vilar i frid.


På Zimbra lyser ett mail med utropstecken - hög prioritet.
Gunilla är upprörd - mitt efternamn, kan ni inte lära er uttala det?!
Alfred har också sänt ut ett litet mail - "Var glada inför kunderna, sälj, sälj, sälj".

Ja, arbetsdagarna på Xzakt må va enformiga och ibland lite trista.
Men det finns två personer som gör den uthärdlig, det är ni, Linnea och Ista.

/Jonna

Söta du

"Hej. Jag tänkte bara säga att det var ju kul att du kom hem. Även om det bara var över dagen sådär..."

/Mamma

Längtar till nästa helg

Det blev en nykter personalfest för min del, men det var riktigt kul ändå! :) Idag gör jag absolut ingenting. Är hemma i Lund hos mor och far. Det blir middag här och sen ska jag sakta men säkert leta mig tillbaka till mitt krypin. Ikväll tror jag att jag bara ska dricka te, lyssna på bra musik och titta på Gilmore Girls. Jag längtar redan ;)
-
Till veckan har jag inte så mycket planer annat än att jag ska träna och jobba. På onsdag ska jag vara med Nina och på fredag tar jag och Annie bussen (eller bilen) till Umeå och spenderar helgen där :)

Tai Kyoku Shodan


Santos

-
Du är ganska fin ändå. För det mesta :)

ÄLSKAR HELG

Jag gillar fredagar. Idag har vi lallat på, på jobbet. Suttit och sjungit allt mellan himmel och jord när det inte ringt i telefonen eller då vi inte suttit och frenetiskt arbetat med fullmakter. När klockan blev 15 kände vi att fredagskänslan blev lite för mycket. Vi terrade Jonas med f9:or om att få gå hem tidigare. Sisådär 1h tidigare. Sagt och gjort. Det gick bra och ett meddelande med "trevlig helg!" fick vi på köpet. Jo jag tackar ja! Jag, Jonna och Isa tog bussen in till stan där vi kikade runt i affärerna. Vid middagstid blev vi självklart hungriga så ett besök på Dallas satt fint (free refill hehe).
-
Ikväll har jag hängt med Jenny och det känns som att det var år och dar sen vi hängde. Riktigt trevligt måste jag säga! Vi har pratat non-stop sen klockan 20 och hon drog hem för ett tag sen. Sjukt vad mycket minnen man kan ha fastän vi bara känt varandra i något år :)
-

RSS 2.0