Tågluff genom Europa.

Vi började vår resa i Danmark – Köpenhamn. När vi kom fram var det jättevarmt och vi irrade bort oss i den vackra staden innan vi hittade till vandrarhemmet. Trötta och hungriga kom vi ändå fram och vi började snabbt tycka om Köpenhamn. Efter att vi checkat in på vandrarhemmet och bytt några vänliga fraser med våra rumskamrater gick vi ut för att hitta en restaurang. Vi gick på shoppinggatan – Strøget och hittade en mysig restaurang med middagsbuffé för en billig penning. Vår första heldag spenderade vi på ett stort tivoli. Vi åkte karuseller som aldrig förr, åt våfflor och drack kaffe, pratade med gamla gubbar från Danmark som var jättesöta, köade i flera minuter för att åka en karusell som vi redan åkt flera, flera gånger, hamnade mitt i en påskparad och chillade på grönområdet innan vi drog hem. Kvällen spenderade vi genom att gå en promenad till Nytorv. Ett hamnområde med restauranger längst gatorna. Vi fotade oss själva med havsfrun och tog hoppbilder med operahuset i bakgrunden. Sen drog vi oss till Bishops för att avsluta en bra dag med en god öl. Ägaren på bishops var från Skåne och detta sa han när vi skulle gå därifrån (observera att vi var dom enda gästerna)

-

-Sticker ni nu?
-Ja, det gör vi.
-Då får jag önska er en glad påsk!

-

Nästa dag spenderade vi på Guinnes-muséet. Vi blev alla lite besvikna över att det var så litet och utbudet var inte heller det bästa. Istället gick vi till Kungsparken och Botaniska trädgården. Där stötte vi på en lustig man som pratade om att han hade spenderat några dagar i Skellefteå under sin ungdom. Vi avspisade samtalet ganska snabbt och sa att vi skulle gå åt motsatta håll.

-

Vår sista dag i Köpenhamn spenderade vi i Christiania. Christiania är en fristad som saknar lagar, men det finns en del regler:

  • Ingen tung narkotika
  • Inga vapen
  • Inget våld
  • Ingen handel med byggnader eller bostäder

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0